27.06.2019

Slimme Retentiedaken zorgen voor oplossing waterparagraaf

Bij nieuwe ontwikkelingen of inbreidingsplannen waar het verhard oppervlak (bestrating en gebouw) toenemen, is er sprake van een waterparagraaf. Deze is opgenomen in het bestemmingsplan, de bouwenveloppe, omgevingsvergunning en men dient zich daaraan te houden.

 

Lees meer

27.06.2019

Green Deal Groene Daken gaat door als Nationaal Daken Plan!

De partners van de Green Deal Groene Daken willen met elkaar een volgende stap zetten, om het benutten van daken te verankeren in de stedelijke planvorming, aanbestedingen, het bouwproces, en de huidige gebouwde omgeving. Zodat (natuur)inclusief bouwen bijdraagt aan een meer klimaatbestendige en gezonde stad.

 

Lees meer

27.06.2019

Little C Rotterdam met weerdata gestuurd Retentiedak®

TBI-ondernemingen ERA Contour en J.P. van Eesteren hebben op het project Little C Coolhaven in Rotterdam gekozen voor slimme daken retentiedaken, ook wel Polderdaken genoemd. De hele kavel is voorzien van een ondergrondse parking. Hierdoor is alles op de begane grond tevens een dak/dek. Door op alle dekken op de begane grond te kiezen voor het Optigrün retentiedak systeem type WRB kan men al het hemelwater op de kavel hergebruiken.

Lees meer

26.06.2019

Utrecht haalt natuur terug in hartje stad met Wonderwoods!

De 2 unieke woontorens zien eruit als een verticaal bos met beplanting op de balkons en aan de gevels. Verder omvat het complex daktuinen op de daken van de verschillende verdiepingen.

 

Lees meer

17.01.2019

Bewateren van een intensieve daktuin?

Eén van de dingen dien niet kan ontbreken op een intensieve daktuin is een automatische beregening. Afhankelijk van de beplanting kijk je welke soort beregening het meest effectief is. Peter Maessen van Jonkers Daktuinen uit Venlo vertelt waar je op moet letten en hoe het werkt.

Lees meer

11.07.2018

Iseldoks Intermeco Doetinchem

Centraal in Doetinchem, ten zuiden van de historische binnenstad, ontstaat iets moois: Iseldoks, Stads wonen aan het water. De architectuur en identiteit sluiten aan bij het karakter van Doetinchem. Stads en eigentijds, maar tegelijk nuchter en sociaal. Met altijd de ruimte en de rust om u heen en de dynamiek van de stad voelbaar dichtbij. De eerste fase, Iseldoks Intermeco, is inmiddels gerealiseerd.

Lees meer

04.06.2018

Opening Slimste Dak van Nederland!

Tijdens de Rotterdamse Dakendagen werd op het dakpaviljoen van Het Schieblock bij de DakAkker het zogeheten Slimdak geopend. Dit is een dak dat water buffert en het water pas weg laat lopen wanneer er een hoosbui nadert. Het dak dat op de DakAkker werd geopend is een proefopstelling ter inspiratie van gebouweigenaren, projectontwikke­laars, ‘waterschappers’ en beleidsmakers. Bovendien doen de betrokken partijen ervaring op met deze oplossing.

Lees meer

23.03.2018

Nieuw gerechtsgebouw met daktuin verrijst in Breda

In Breda verrijst momenteel een nieuw gerechtsgebouw met op de parkeergarage een openbaar toegankelijke daktuin van 6000 vierkante meter. Het park is voorzien van een betonnen padenstructuur, een hekwerk met spoormotief, schanskorven, zitelementen een irrigatiesysteem en beplanting.

Lees meer