THEATER EN WERELD VAN ONTMOETING EMMEN

Aan de westzijde van het centrum, bij het nieuwe Dierenpark, wordt het Theater en de Wereld van Ontmoeting gebouwd. Het Dierenpark en het Theater gaan in de toekomst nauw samenwerken.

Start bouw Theater en Wereld van Ontmoeting 
De bouw van het theater is in volle gang. De aannemer Dura Vermeer uit Hengelo heeft op 15 juli de opdracht gekregen om het nieuwe theater en de gezamenlijke entree van het theater en de dierentuin te bouwen.

Uit vijf internationaal gerenommeerde architecten is de combinatie van het Nederlandse architectenbureau Van den Berg groep en Henning Larsen Architects uit Kopenhagen gekozen. André Lageweg van Van den Berg Groep over de gewonnen opdracht: "De gemeente steekt haar nek uit met dit project. We zien er naar uit om hier aan te werken. Het hoge ambitieniveau van de gemeente op het gebied van duurzaamheid, flexibiliteit, multifunctionaliteit en innovatie hebben we kunnen vertalen in ons ontwerp en dit alles binnen de gestelde kaders. Daarnaast fungeert het Theater en Wereld van Ontmoeting als een landmark dat een hoge iconische waarde heeft.".

Het theater opent haar deuren in oktober 2016. De opening van de Wereld van Ontmoeting staat gepland op 25 maart 2016, samen met Wildlands Adventure Zoo Emmen.

Dakbegroeiing

De dakbegroeiing is compleet uitgewerkt door Optigroen Dak- en Gevelbegroeiing en zal worden aangelegd door partnerbedrijf Koninklijke Ginkel Groep. Het dak kenmerkt zich door de golvende bewegingen waarbij ook de nodige uitdagingen genomen moesten worden qua dakbegroeiingsystemen. Op het dak zal het Optigroen Hellend Dak type P (EPS platen) type N (net-afschuifsysteem) en type 5-15 graden toegepast worden.

Meer informatie: 

http://gemeente.emmen.nl/wonen-en-leven/centrumvernieuwing/theater-en-wereld-van-ontmoeting.html

www.optigroen.nl

www.ginkelgroep.nl